Приймальне відділення молокопереробного підприємства від ТОВ Техмо МНВП

Приймальне відділення молокопереробного підприємства, Admissions Office of milk companiesПриемное отделение молокоперерабатывающего предприятия, Admissions Office of milk companies

Головна » Технологічний процес » Приймання молока » Приймальне відділення молокопереробного підприємства

відділення для прийомки молока молокопереробного підприємства

На кожному молокозаводі існує відділення приймання молока.

Основним завданням даного відділення є приймання, вимірювання, резервування та зберігання молока перед подальшою переробкою. Якщо вивчити приймальні відділення на різних підприємствах, то можна помітити, що практично кожне підприємство вносить щось своє, незважаючи на досить жорсткі норми і вимоги до проектування. Підбір устаткування і планування приймального відділення знаходиться в прямій залежності від потужності підприємства.

Приймальне відділення повинно відповідати таким вимогам:

  • все надходить молоко повинно охолоджуватися до 4 ° C;
  • процес приймання повинен виключати вплив зовнішніх впливів на продукт;приймання молока повинна здійснюватися в мінімально можливі терміни;
  • облік молока повинен проводитися в потоці;мати можливість підключення до локальної або загальної CIP-миття;
  • можливість автоматизації процесу для контролю і збереження результатів про кількість та якість прийнятого молока.

Як правило, до складу приймального відділення входять:

  • агрегат насосний відцентровий самовсмоктуючий;
  • лічильник - витратомір з воздуховідділювачем;
  • молочний фільтр;
  • теплообмінник;
  • резервуар для резервування та зберігання молока.

Можлива поставка модульних установок з приймання молока в потоці різної продуктивності.

На великих підприємствах до складу приймального відділення можуть також входити сепаратор - молокоочисник і сепаратор - бактофуга.

Також, при прийманні молока, крім його кількості, визначаються і якісні показники прийнятого молока - температура, склад, щільність, кислотність, масова частка жиру, вміст соматичних клітин і т.д.

Незалежно від того, здійснюється приймання за допомогою модульної установки або окремими одиницями обладнання, схема процесу виглядає таким чином: Продукт, за допомогою самовсмоктуючого насоса, забирається з автоцистерни. Очищення молока за допомогою сітчастого фільтру. При великих обсягах прийнятого молока можуть використовуватися сепаратори - молокоочистник і сепаратори - бактофуги. Видалення з молока диспергированного повітря за допомогою вакуумного або простого воздуховідділювача.

Вимірювання об'єму надходить молока за допомогою електромагнітного лічильника - витратоміра. Охолодження молока до температури 4 ° С в теплообміннику. Надходження молока в резервуар для резервування та зберігання для подальшої переробки. Потужність проектованих і виготовляються відділень приймання молока варіюється від 1 т / зміну до 50-70 т / год.

ВАТ "Плава" комплектує приймальні відділення обладнанням провідних російських і зарубіжних виробників. Як правило, зважених насоси оснащуються торцевими ущільненнями компанії "John Crane", проточна частина насоса виконується з хромонікельмолібденових сталей 10Х17Н13М2Т, комплектуються електродвигунами зі зниженою частотою обертання.

Фільтри для очищення молока мають різну конструкцію. Залежно від цілей використання поставляються сітчасті, зернисті фільтри, фільтри грубої і тонкої очистки, блок-фільтри, спарені фільтри з промиваються картриджами і т.д.

Сепаратори - молокоочистники і сепаратори - бактофуги поставляються в нержавіючому виконанні, з ручним і автоматичним вивантаженням осаду, можлива комплектація частотним перетворювачем. У комплектацію приймального відділення можуть бути включені сепаратори для очищення холодного молока. Дисперговане повітря, що знаходиться в молоці, може стати причиною неточності вимірювання об'єму молока, пригорання продукту до пластин пастеризатора, зменшення ступеня знежирення, зниження точності автоматичної нормалізації, концентрування повітря в вершках і т.д. Для запобігання цих факторів встановлюється воздуховідділювач. Вимірювання об'єму надходить молока в даний час проводиться за допомогою електромагнітних витратомірів. Ці прилади мають відносно невелику похибку вимірювань, в районі 0,25% від надійшов обсягу. Основна перевага полягає в тому, що дані про приймання записуються в пам'ять пристрою і можуть бути або роздруковані, або спрямовані на центральний комп'ютер підприємства.

Охолодження молока перед резервуванням відбувається в пластинчастому теплообміннику. Одним з основних компонентів приймального відділення є ємнісне обладнання.

До складу відділення, в залежності від потужності підприємства та планування приймального відділення можуть входити як вертикальні, так і горизонтальні термоізольовані ємності для зберігання і резервування молока. Залежно від вимоги техзавдання, ємності можуть оснащуватися тензометричними датчиками для визначення маси надійшов продукту, мішалками з частотними перетворювачами, індикаторами верхнього і нижнього рівнів і т.д. Природно, при плануванні приймального відділення для конкретного підприємства, виникають різного роду питання: який воздуховідділювач використовувати - вакуумний або звичайний, як ув'язати в схему приймання сепаратор - бактофуги або сепаратор - молокоочистник і багато іншого.

Ми з задоволенням відповімо на всі ваші запитання!



Купити або замовити Приймальне відділення молокопереробного підприємства - ви можете використовуючи послуги ТОВ Техмо МНВП






Фотогалерею та фото і зображення: відділення для прийомки молока молокопереробного підприємства ви можете проглянути використовуючи сервіс Google Зображення

або, якщо не знайшли в Google, то знайдіть:

Фотогалерею та фото і зображення: відділення для прийомки молока молокопереробного підприємства ви можете проглянути використовуючи сервіс Яндекс Зображення

Відеогалерею та фільми і відео: відділення для прийомки молока молокопереробного підприємства ви можете проглянути використовуючи сервіс Google Відео

 

© 2001-2012 сайт ТОВ Техмо МНВП | RSS | Мапа сайту (Карта сайта) | PAD | Розроблено в Якісна розробка веб-сайту

м. Київ, вул. Жилянська, 47, тел. +38 (044) 289-6600, ТОВ Техмо